Antalis BV

thumb_up 920 likes
Wittevrouwen 15
1358 CD Almere, Nederland
phone
Click to show phone
Request for information

Antalis BV Company Information

General information

Antalis is de grootste Europese distributeur van papier, producten voor visuele
communicatie en verpakkingsoplossingen voor professionals.

Onze doelstellingen en strategie stemmen we graag af op uw wensen. Het is ons streven
u te bieden wat u wilt, waar en wanneer u dat wilt - snel, betrouwbaar en met zorg.
Kom meer te weten over onze initiatieven in Nederland en op internationaal niveau.
Just ask Antalis

Onze geschiedenis
Antalis is een Frans bedrijf met het hoofdkantoor in Parijs. Sinds november 2007 is Antalis eigenaar van Grafisch Papier en ModoVanGelder. Zij zijn per 1 maart 2010 samen verder gegaan onder de naam Antalis.
Door de volledige integratie van Antalis Packaging per 1 september 2013 biedt Antalis u meer dan 75 jaar know how op verpakkingsgebied. De producten worden vanuit het centrale Antalis-magazijn gedistribueerd.

Grafisch Papier In 1971 opgericht door een eigenzinnig vijftal. Deze nieuwe groothandel koopt vooral in bij Franse, Duitse en Scandinavische producenten. Specialiteit in die beginperiode is de handel in grote volumes. In 1975 volgt de overname door de Duitse papierproducent PWA. Men speelt in op de enorme vraag naar kettingformulieren. Eind jaren '80 wordt de stap gezet van bulk naar speciale papiersoorten en men profileert zich door het opzetten van eigen concepten en huisstijllijnen. In 1996 neemt Grafisch Papier de Belgische groothandel Scaldia Buhrmann over waardoor de omvang verdubbelt. In 1999 wordt het Zweedse concern SCA, waar Grafisch Papier inmiddels deel van uitmaakt, samengevoegd met ModoPaper. Het blijft onder de eigen naam opereren. In 2007 neemt de Antalis Group het bedrijf Grafisch Papier over, inclusief het Belgische GPG.
ModoVanGelder De wortels van ModoVanGelder gaan terug tot 1784. In de molen De Eendragt te Wormerveer wordt voor de eerste maal papier geschept met het watermerk Van Gelder. De molen groeit, in de eerste helft van de vorige eeuw, uit tot het roemruchte familieconcern Papierhandel Van Gelder. De magazijnen van Van Gelder zijn vanaf 1855 gevestigd in Amsterdam. Begin jaren ’80 van de twintigste eeuw raakt het Van Gelder-concern in de problemen wat leidt tot een faillissement. Het bedrijf wordt in delen opgesplitst, maar de familienaam blijft voortleven. De groothandel van de firma gaat over in de handen van de Zweedse firma MoDo en heet voortaan ModoVanGelder. MoDo is de afkorting van Mo och Domsjo. Mo en Domsjo waren de vestigingsplaatsen van de eerste houtzagerijen van het Zweedse bedrijf (1836 en 1865). ModoVanGelder is de eerste groothandel in Europa die wordt ingelijfd. In het jaar 2000 neemt het grote Finse papierconcern Metsä-Serla de firma MoDo in zijn geheel over. De nieuwe naam van het concern waar ModoVanGelder nu deel van uitmaakt luidt M-real en onderhoudt nu contacten met de verkoopkantoren van M-real in Europa. In 2007 worden de relaties met het hoge Noorden ingewisseld voor banden met Zuid-Europa. De firma wordt overgenomen door de Antalis Group, met het hoofdkantoor in Parijs. Daardoor maakt ModoVanGelder voortaan deel uit van de grootste groothandelsorganisatie van de papiersector in Europa.
Dekker Packaging Sind 2006 hoort Dekker Packaging | Antalis tot het Antalis-concern. Vanaf 2 april 2012 onder de naam Antalis Packaging en gesitueerd in het pand in Almere en Mollem (België). De producten worden vanuit het centrale Antalis-magazijn gedistribueerd. Per 1 september 2013 is de volledige integratie een feit en gaan we onder de naam Antalis verder.

Wittevrouwen 15 Almere

Opening hours
Maandag:
08:30 - 17:30
Dinsdag:
08:30 - 17:30
Woensdag:
08:30 - 17:30
Donderdag:
08:30 - 17:30
Vrijdag:
08:30 - 17:30
Parking
The company has a parking lot.
Phone number
+31365394444
Linki
Sociale accounts
Keywords
Fabrikant, Groothandelaar, Leverancier van enveloppen

Antalis BV Reviews & Ratings

How do you rate this company?

Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.

A similiar page for your business? Make sure everyone can find you and your offer. Create your dedicated company page on Yoys - it's simply and easy!
Add your company